46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 13. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ira, Iraīda, Irēna, Irina/ Максим, Никита, Яков, Игнат
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

"DNB Latvijas barometrs": Aug optimisms par Latvijas ekonomiskās situācijas izmaiņām un personīgo stāvokli

Фото: Publicitātes foto
Iedzīvotāji nedaudz atzinīgāk kā iepriekš vērtē Latvijas ekonomiskā stāvokļa izmaiņas un attīstības perspektīvas, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti. Kāpums vērojams iedzīvotāju vērtējumā par pašreizējo ģimenes materiālo stāvokli un tā attīstības prognozēm.
Savukārt nelielu kritumu piedzīvojis pašreizējā ekonomiskā stāvokļa vērtējums.
 
Pētījuma rezultāti liecina, ka nākotnē iedzīvotāji lūkojas arī nedaudz cerīgāk kā iepriekšējā mēnesī: vērtējums pakāpies par vienu punktu - no mīnus viens līdz nullei. Turklāt iedzīvotāji kļuvuši mazliet optimistiskāki par iespējām atrast labu darbu Latvijā - indekss palielinājies par vienu punktu. Tiesa, vēl joprojām lielākā daļa aptaujāto uzskata, ka iespējas atrast labu darbu Latvijā ir sliktas, informē "DNB banka".
 
Savukārt "DNB Latvijas barometra" otrajā daļā, tuvojoties Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē noslēgumam, iedzīvotāji šoreiz lūgti izteikt viedokli par to, vai pašlaik jūtas kā pilntiesīgi ES pilsoņi, kādi ir Latvijas kā prezidējošās valsts uzdevumi, kādas ir prioritātes prezidentūras laikā un kādām tām vajadzētu būt, kādi ir būtiskākie ieguvumi no prezidentūras, kā arī kāda ir Latvijas ietekme uz lēmumiem, kas tiek pieņemti ES.
 
Plašāki pētījuma rezultāti un ekspertu secinājumi tiks publiskoti ceturtdien, 28.maijā.
 
Pētījumā iegūtos datus komentējuši "DNB bankas" ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš, Ministru prezidente Laimdota Straujuma, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Kristīne Pommere, tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņs un citi eksperti.
 
"DNB Latvijas barometrs" ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas. 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"